Články sú rozdelené do kategórií, vyberte si z menu to čo by ste sa chceli dozvedieť.

Čo je i-size

Pri výbere autosedačky pre dieťa existuje množstvo faktorov, ktoré treba zvážiť. Jeden z kľúčových faktorov je správna veľkosť sedačky pre vaše dieťa. Existuje však aj norma i-size, ktorá je zameraná na zlepšenie bezpečnosti autosedačiek.

Čo je norma i-size?

Norma i-size je európska norma (ECE R129), ktorá sa vzťahuje na autosedačky pre deti do výšky 150 cm. Norma i-size bola zavedená v roku 2013 a nahradila staršiu normu ECE R44/04. Cieľom normy i-size je zabezpečiť, aby autosedačky boli jednoduchšie na používanie, bezpečnejšie a efektívnejšie.

Ako norma i-size ovplyvňuje výber autosedačky pre dieťa?

Norma i-size zavádza nový systém kategorizácie autosedačiek pre deti. Namiesto kategórií podľa hmotnosti dieťaťa, norma i-size zavádza kategórie podľa výšky dieťaťa. To znamená, že rodičia musia vybrať autosedačku na základe výšky dieťaťa namiesto váhy dieťaťa.

Kategórie autosedačiek podľa normy i-size sú nasledujúce:

  1. i-size kategória „do výšky 76 cm“ – pre deti od narodenia do výšky 76 cm.
  2. i-size kategória „do výšky 105 cm“ – pre deti od narodenia do výšky 105 cm.
  3. i-size kategória „od 45 cm do 105 cm“
  4. i-size kategória „od 61 cm do 105 cm“
  5. i-size kategória „od 76 cm do 150 cm“
  6. i-size kategória „od 100 cm do 150 cm“

Rodičia by mali vedieť, že kategória „do výšky 105 cm“ nie je to isté ako kategória „do 18 kg“, ktorá bola zavedená staršou normou ECE R44/04. Kategória „do výšky 105 cm“ zabezpečuje, že autosedačky sú vhodné pre dieťa s určitou výškou a umožňujú viac miesta pre dieťa v autosedačke.

Výhody normy i-size

Norma i-size prináša množstvo výhod pre rodičov a ich deti. Hlavná z týchto výhod je:

  1. Vysoká bezpečnosť – Norma i-size zabezpečuje, že autosedačky pre deti budú bezpečnejšie, pretože zohľadňuje viac faktorov ako staršia norma ECE R44/04.

vytvorený: upravený:

DO OBCHODU