Články sú rozdelené do kategórií, vyberte si z menu to čo by ste sa chceli dozvedieť.

Športové sedačky na kočíky

Ako si vybrať športovú sedačku na kočík

Športové sedačky na kočíky sú ideálnym riešením pre rodiny, ktoré vedú aktívny životný štýl a chcú, aby sa ich deti mohli zúčastňovať na ich dobrodružstvách. Tieto sedačky sú navrhnuté tak, aby poskytovali pohodlie a bezpečnosť pre deti, zatiaľ čo rodičia môžu pokračovať vo svojich aktivitách. Dokupujú sa samostatne na konštrukciu kočíka danej značky. Preto pri výbere športového sedenia musíte mať najskôr zakúpenú samostatnú kalitný podvozok kočíka, ktorý má kolesá určené na behanie, či korčuľovanie.

V tomto článku sa pozrieme na to, ako si právne vybrať športovú sedačku na kočík, na čo slúži a ako sa inštaluje.

Právne aspekty výberu športovej sedačky na kočík

Pri výbere športovej sedačky na kočík je dôležité zohľadniť nie len jej funkčnosť a pohodlie, ale aj právne aspekty. V mnohých krajinách existujú špecifické bezpečnostné normy a predpisy, ktoré musia výrobky pre deti, vrátane športových sedačiek na kočíky, splňovať.

V Európskej únii musia všetky športové sedačky na kočíky spĺňať normu EN 1888, ktorá stanovuje minimálne bezpečnostné a funkčné požiadavky. Táto norma pokrýva rôzne aspekty, vrátane stability, brzdového systému, bezpečnostných pásov a ochrany pred prevrátením.

Pri výbere športovej sedačky na kočík by ste mali vždy skontrolovať, či produkt spĺňa tieto normy a predpisy. Výrobky, ktoré spĺňajú normu EN 1888, sú zvyčajne označené špeciálnym symbolom alebo certifikátom.

Nevyhnutné požiadavky športovej nadstavby na kočík

Je samozrejme  navrhnutá pre deti, ktoré už dokážu samostatne sedieť, nie pre príliš malé, ktoré majú len 6. mesiacov.  Kvalitné športové sedačky musia spĺňať presné požiadavky, aby poskytovali nielen maximálne pohodlie, ale aj bezpečnosť pre dieťa.

Sú preto vybavené bezpečnostnými 5 – bodovými pásmi, ktoré zaistia, že dieťa zostane bezpečne na mieste aj počas intenzívnejšej aktivity. Mnohé modely tiež obsahujú polstrovanie naviac a nastaviteľné opierky chrbta a nôh, aby sa dieťa cítilo pohodlne počas dlhších výletov. Nevyhnutné sú aj dostatočne veľké a roztvárateľné striešky, aby v letných mesiacoch nespálili Vaše dieťatko. V prípade, že strieška necloní aspoň na trup dieťata, dokúpte si clonu, ktorá siaha až na opierku nôh. Cirkulácia vzduchu pomocou sieťových panelov je ďalšia užitočná vlastnosť športovej sedačky, ktorá zabezpečí dieťa pred prehriatím počas teplého dňa.

Ako sa inštaluje športová sedačka na kočík?

Inštalácia športovej sedačky na kočík sa môže líšiť v závislosti od konkrétneho modelu kočíka a sedačky. Všeobecne platí, že sedačka by mala byť pevne pripevnená k rámu kočíka, aby bola stabilná a bezpečná. Vačšina športových nadstavieb sa dá pripevniť jedným pohybom ruky. Iné majú tlačdilá, ako ďalší bezpečnostný prvok.

Po inštalácii by ste mali skontrolovať, či je sedačka pevne nasadená a či sú všetky bezpečnostné prvky správne nastavené.

https://andrealand.sk/sk/produkty/sportove-sedacky-na-kociky

https://andrealand.sk/sk/produkty/podvozky-na-kociky

 

vytvorený:

DO OBCHODU