Články sú rozdelené do kategórií, vyberte si z menu to čo by ste sa chceli dozvedieť.

Ako si vybrať autosedačku

Autosedačky majú rôzne druhy a veľkosti, preto je dôležité zvážiť niekoľko faktorov, aby ste sa uistili, že si vyberiete tú správnu pre vaše dieťa a vaše auto.

Vek a váha dieťaťa

Každá autosedačka má určenú váhovú kategóriu a vekovú kategóriu. Je dôležité vybrať si sedačku, ktorá je vhodná pre váhu a vek vašeho dieťaťa. Existujú autosedačky pre novorodencov, pre malé deti, pre väčšie deti a pre staršie deti.

Typ vozidla

Pri výbere autosedačky je dôležité zohľadniť aj typ vozidla, v ktorom ju budete používať. Niektoré vozidlá majú menšie sedadlá a preto nie sú vhodné pre veľké autosedačky. Okrem toho, niektoré vozidlá majú odlišné typy bezpečnostných pásov, preto je dôležité overiť, či sedačka, ktorú si vyberiete, bude do vášho vozidla pasovať.

Inštalácia

Inštalácia autosedačky je dôležitá pre bezpečnosť vašich detí. Existujú dva hlavné typy inštalácie - inštalácia pomocou bezpečnostných pásov a inštalácia pomocou ISOFIX systému. ISOFIX systém poskytuje silnejšiu a bezpečnejšiu fixáciu sedačky v aute, pretože sa priamo prichytí k vozidlu. Tento systém majú všetky autosedačky označené ako i-size. Niektoré autosedačky sú tiež vybavené inovatívnymi inštalačnými systémami, ktoré uľahčujú inštaláciu.

Bezpečnostné funkcie

Bezpečnosť je pre každého rodiča prioritou. Pri výbere autosedačky je dôležité zvážiť, aké bezpečnostné funkcie má sedačka. Niektoré autosedačky majú ochranu bočnej nárazu, ktorá chráni dieťa pri bočných nárazoch. Ďalšie funkcie môžu zahŕňať nastaviteľné opierky hlavy a pásy, ktoré umožňujú prispôsobenie autosedačky pre pohodlné a bezpečné cestovanie.

Testy bezpečnosti

Existujú organizácie, ktoré testujú a hodnotia bezpečnosť autosedačiek.

vytvorený: upravený:

DO OBCHODU