Články sú rozdelené do kategórií, vyberte si z menu to čo by ste sa chceli dozvedieť.

Ako si vybrať kočík

Existuje mnoho rôznych typov a modelov kočíkov, ktoré sa líšia svojimi vlastnosťami a funkčnosťou. 

V tomto článku sa pozrieme na niekoľko faktorov, ktoré by ste mali zvážiť pri výbere kočíka pre svoje dieťa.

Typ kočíka

Existujú tri základné typy kočíkov: klasický kočík, kočík typu buggy a kočík typu jogger. Klasický kočík je prevažne určený pre novorodencov, ktorí potrebujú podporu hlavičky a chrbta. Tento typ kočíka má väčšinou pevnú konštrukciu a väčšie kolesá pre lepšiu stabilitu.

Kočík typu buggy je ľahší a skladnejší než klasický kočík, ale zvyčajne nemá takú pevnú konštrukciu. Jeho väčšie kolesá umožňujú jazdu po nerovnom teréne.

Kočík typu jogger je určený pre rodičov, ktorí chcú behať s dieťaťom. Tento typ kočíka má väčšie kolesá a špeciálne odpruženie, aby zvládal rýchlejšiu jazdu.

Vek a veľkosť dieťaťa

Pri výbere kočíka je dôležité zvážiť vek a veľkosť vašho dieťaťa. Niektoré kočíky sú určené len pre novorodencov, zatiaľ čo iné sú určené pre staršie deti. Pri výbere kočíka zistite, aká je maximálna hmotnosť a výška, ktorú kočík môže uniesť. Takisto zistite, či kočík má nastaviteľné opierky na nohy a opierky na chrbát pre rôzne pozície, v ktorých môže vaše dieťa sedieť.

Bežné používanie

Ak plánujete kočík používať každý deň, zvážte kvalitu konštrukcie a materiály, z ktorých je kočík vyrobený. Skúste ho taktiež vyskúšať v obchode a overte, ako sa s ním manipuluje a ako sa jazdí. Ak plánujete používať kočík aj na cestách, zvážte jeho skladnosť a ľahkosť.

Funkcie kočíka

Každý kočík má rôzne funkcie a je dôležité zvážiť, aké funkcie sú pre vás a vaše dieťa najdôležitejšie. Niektoré kočíky majú napríklad košík na nákupy, skladacie kolieska, prípadne možnosť výmeny nástavcov.

Terén

Terén, na ktorom budete s kočíkom chodiť, je tiež dôležitý faktor pri výbere kočíka. Ak sa budete pohybovať po chodníkoch a asfalte, potom bude pre vás ideálny kočík s menšími kolesami. Na druhej strane, ak sa budete pohybovať po kopcovitom alebo nezpevnenenom teréne, mali by ste zvážiť kočík s väčšími a kvalitnými kolesami.

Skladnosť

Mnoho rodičov preferuje kočíky, ktoré sú jednoduché na skladovanie a majú malú hmotnosť. Ak máte málo miesta v aute alebo v byte, bude pre vás dobrá voľba skladací kočík.

Bezpečnosť

Pri výbere kočíka je dôležité zvážiť bezpečnostné funkcie, ako sú päťbodové pásy.

vytvorený: upravený:

DO OBCHODU