Články sú rozdelené do kategórií, vyberte si z menu to čo by ste sa chceli dozvedieť.

Detské autosedačky 0-13 kg

Autosedačka pre novorodenca, známa tiež ako autovanička, je pre novorodené dieťa nevyhnutnou súčasťou bezpečného cestovania. Autosedačky určené pre novorodenca až do hmotnosti 13 kg sú navrhnuté tak, aby poskytovali maximálnu ochranu hlavy a krku, ktoré sú v tejto fáze najzraniteľnejšie.

Od narodenia je pre dieťa najlepšie, aby bolo umiestnené v autosedačke na zadnom sedadle automobilu. Týmto spôsobom sa minimalizuje riziko zranenia v prípade havárie, pretože je ďalej od nárazu. Okrem toho, ak je novorodenec v autosedačke na zadnom sedadle, môže byť jeho bezpečnosť zabezpečená aj v prípade nárazu do automobilu  zo zadu.

Pri výbere autosedačky pre novorodenca je dôležité venovať pozornosť jej bezpečnostným vlastnostiam. Každá autosedačka by mala mať aj systém na absorpciu nárazov, ktorý zabezpečí, že v prípade havárie sa nárazová sila rovnomerne rozloží a minimalizuje sa riziko zranenia.

Pri výbere autosedačky pre novorodenca je tiež dôležité zohľadniť jej veľkosť a pohodlie. Autosedačka by mala byť dostatočne veľká a hlboká, aby novorodenec mohol byť v nej bezpečne a pohodlne uložený. Materiál autosedačky by mal byť mäkký a príjemný na dotyk, aby sa dieťa cítilo príjemne a pohodlne.

Ďalším faktorom, na ktorý by rodičia mali pri výbere autosedačky pre novorodenca pamätať, je možnosť jej inštalácie. Autosedačka by mala byť ľahko a rýchlo inštalovateľná do auta pomocou pásu alebo základne, ktorá sa pripevňuje do automobilu pomocou ISOFIX systému. Týmto spôsobom sa zabezpečí, že autosedačka je pevne a bezpečne upevnená a nedochádza k nežiadúcemu pohybu.

Okrem toho by mala byť vybraná autosedačka, ktorá splňuje bezpečnostné normy a je overená výrobcami, ktorí dodržiavajú prísne bezpečnostné štandardy.

Pri nákupe autosedačky by rodičia mali tiež zvážiť jej životnosť a použiteľnosť. Niektoré autosedačky sú navrhnuté tak, aby boli použiteľné pre deti v rôznych vekových kategóriách, čo znamená, že môžu byť pre deti využívané niekoľko rokov. Tieto autosedačky sú v dlhodobom horizonte výhodnejšie a úspornejšie ako tie, ktoré je potrebné vymieňať po niekoľkých mesiacoch používania.

V závere možno konštatovať, že autosedačka 0-13 kg, známa aj ako autovanička alebo vajíčko, je pre novorodenca nevyhnutnou súčasťou bezpečného cestovania. Pri výbere autosedačky je dôležité zohľadniť jej bezpečnostné vlastnosti, veľkosť a pohodlie, ako aj možnosť inštalácie. Výber správnej autosedačky zabezpečí, že novorodenec bude počas jazdy bezpečne a pohodlne uložený a minimalizuje riziko zranenia v prípade havárie.

vytvorený: upravený:

DO OBCHODU