Články sú rozdelené do kategórií, vyberte si z menu to čo by ste sa chceli dozvedieť.

Cestovanie proti smeru jazdy

V tomto článku sa pozrieme na niektoré z dôvodov, prečo by ste mali zvážiť použitie autosedačky v protismere pre vaše dieťa pri cestovaní.

Väčšia ochrana hlavy a krku

Cestovanie v protismere znižuje riziko zranenia hlavy a krku dieťaťa pri náraze. Pri náraze v smere jazdy by dieťa bolo vystavené veľkému tlaku na hlavu a krk, čo môže viesť k závažným zraneniam. Pri použití autosedačky v protismere sa však táto sila distribuuje rovnomernejšie po celej chrbtici dieťaťa, čím sa minimalizuje riziko zranenia hlavy a krku.

Vyššia bezpečnosť pre malé deti

Podľa expertov sú deti vysoké maximálne 80 cm (približne do 15 mesiacov) najviac ohrozené pri cestovaní. Preto by mali byť umiestnené v autosedačke v protismere, ktorá im poskytne najväčšiu ochranu. Pre deti s hmotnosťou do 13 kg sa odporúča použiť autosedačku v protismere až do veku dvoch rokov.

Bezpečnosť aj pri bočných nárazoch

Cestovanie s autosedačkou v protismere tiež poskytuje vyššiu ochranu pri bočných nárazoch. Pri náraze do boku je dieťa lepšie chránené v autosedačke v protismere, pretože súčasťou tejto autosedačky sú často bočné ochranné prvky, ktoré sú navrhnuté tak, aby minimalizovali silu nárazu.

Znižuje riziko zranenia pri frontálnych nárazoch

Cestovanie s autosedačkou v protismere znižuje riziko zranenia pri frontálnych nárazoch. Pri náraze do protismere sa dieťa dostane do kontaktu s autosedačkou, ktorá je navrhnutá tak, aby minimalizovala silu nárazu. Tým sa znižuje riziko zranenia dieťaťa.

Môže byť povinné v niektorých krajinách

V niektorých krajinách je povinné, aby deti do určitého veku alebo výšky cestovali v autosedačke v protismere.

vytvorený: upravený:

DO OBCHODU