Články sú rozdelené do kategórií, vyberte si z menu to čo by ste sa chceli dozvedieť.

Ako správne kúpať novorodenca

Kúpanie novorodenca môže byť pre mnohých rodičov zároveň krásnym aj stresujúcim zážitkom. Správne kúpanie môže však pomôcť udržať vaše dieťa zdravé a šťastné. V tomto článku vám poskytneme niekoľko tipov a rád, ako správne kúpať novorodenca.

Pripravte sa na kúpanie

Pred kúpaním novorodenca sa uistite, že máte všetko potrebné. Potrebujete vaničku, teplú vodu, mydlo, osušku, plienky a čisté oblečenie pre dieťa. Umiestnite všetko na jednom mieste, aby ste mali všetko po ruke.

Udržujte teplotu vody v teplej miere

Voda by mala byť teplá, ale nie horúca. Najlepšie je udržiavať teplotu vody medzi 36 a 38 stupňami Celzia. Ak sa vám zdá voda príliš horúca alebo príliš studená, použite teplomer na vodu, ktorý vám pomôže udržiavať správnu teplotu.

Držte dieťa pevne

Keď vkladáte dieťa do vody, uistite sa, že ho pevne držíte a nikdy ho nenechajte bez dozoru. Držte ho jednou rukou pod hlavou a krkom a druhou pod zadkom a chrbtom. Pomaly ho ponorte do vody a uistite sa, že má všetky časti tela v kontakte s vodou.

Použite mäkkú handričku na umývanie

Pre umývanie použite mäkkú handričku alebo špongiu, aby ste neodierali citlivú pokožku dieťaťa. Začnite od hlavy a potom sa presúvajte na telo a nohy. Dôkladne umyte všetky záhyby a skrýše, ako sú napríklad pazuchy, krk, záhyby v oblasti slabín a podobne.

Použite jemné mydlo

Ak sa rozhodnete použiť mydlo, použite jemné a otestované mydlo, ktoré je špeciálne navrhnuté pre novorodenca. Dôkladne umyte dieťa a potom ho dôkladne opláchnite.

Nezabudnite na oči

Pri umývaní tváre a hlavy nezabudnite na oči. Použite mäkkú handričku alebo vatovú gombičku namočenú v čistej vode.

vytvorený: upravený:

DO OBCHODU